Ezt a 10 dolgot ne felejtsd el, amikor árnyékolót választasz!

Ha otthonodról van szó, Te is mindig a legtökéletesebb megoldásokat keresed? Szereted a harmóniát és a stílusos kinézetet, ugyanakkor fontos számodra a praktikum? Ha igazak Rád a fent említettek, ez a 10 tipp segít eligazodni az árnyékolás rejtelmeiben és megtalálni a legideálisabbat számodra!

Hova szeretnéd?

Először is döntsd el, melyik helyiségben szeretnél árnyékolni! Ez legyen a legelső lépés, hiszen ettől függ majd a funkciónak a meghatározása. Nem mindegy ugyanis, hogy például hálószobádról vagy nappalidról van szó. Előbbiben az intim légkör megteremtése miatt nagyobb szükséged lehet olyan megoldásra, amely szinte teljesen elzárja a fény útját, ha úgy akarod. Nappalidban egy ennél sokkal dekoratívabb, több funkciósabb darabot kell választanod, amely inkább szűri a fényt, mintsem teljesen elzárja.

Ha megvan hova szeretnéd, akkor ideje, hogy kitaláld, milyen funkciót szánsz neki!

Találd ki a funkciót!

Lehet, hogy a Te fejedben is megfordult a kérdés: ugyan mire használnék egy árnyékolót, ha nem árnyékolásra… ? Ez a kérdés azonban nem ennyire egyértelmű. Szerencsére annyi lehetőség közül dönthetsz, hogy az ideális termék megtalálásához fontos kifejezned, mi is a célod vele.

Inkább dekorációnak szánod? Szeretnél teljes sötétséget, az egész házban, vagy csak egy-egy szobában? Nem akarod teljesen elzárni a fény útját, csak tompítani a beáramló fény erősségét?

Válaszold meg ezeket a kérdéseket magadban, majd keresd meg az ennek megfelelő árnyékolót, a következő lépés során.

Tájékozódj a lehetséges fajtákról!

Harmadik lépésként jöhet a mustra!  Ha a teljes sötétséget tűzted ki célodnak, a redőny mellett tedd le a voksod. Ha inkább szűrni szeretnéd a fényt és a divatos megoldásokat kedveled, használj sávrolót. Dekoratív megjelenés érdekében a roletta vagy a szalagfüggöny az ideális, hiszen széles szín és típusválasztékának köszönhetősen, teljesen egyéniségedre szabhatod.  Védd lakásod a káros UV sugarak és a hő ellen zsaluziával, vagy teremts hangulatodnak megfelelő fényviszonyokat reluxával.

Több segítségre lenne szükséged? Keress fel egy szakértő kollégát! 

Próbáld ki, mielőtt megvennéd!

Kiválasztottad árnyékolódat? Csak olyan helyen vásárolj, ahol ki tudod próbálni a terméket, mielőtt pénzt költenél rá!

Kérd szakértők véleményét!

Ha biztosra akarsz menni, fontos hogy szakemberek segítségét kérd. Pontos mérésekkel és szakmai tanácsokkal, árnyékolód tökéletesen illeni fog lakásodhoz és működése is megfelelő lesz.

Vedd kezedbe az irányítást!

Ma már szinte mindent lehet motorosan is kezelni. Irányítsd egy gombnyomással otthonod fényviszonyait vagy telepíts telefonodra erre megfelelő alkalmazást! Ha a hagyományos módszerek híve vagy kérd a mechanikus változatokat!

Alakítsd ízlésednek megfelelően!

Szeretnél valami egyedit? Vesd el a kész megoldásokat és válassz minőségi, kifejezetten árnyékolók gyártására szakosodott céget!

Illeszd be az otthoni enteriőrbe!

Dobd fel az unalmas tereket színes és stílusos kiegészítőkkel és válassz hozzájuk passzoló árnyékolókat!

Kombináld a lehetőségeket!

Szerencsére a bőség zavarában nem kell csupán csak egy verzió mellett döntened. Kombináld őket és érj el több funkciót egyszerre! Szereld fel akár az egész házat redőnnyel és illessz hozzá beltéri árnyékolókat! Ha a függönyt kedveled inkább, de nem tartod a legmegfelelőbbnek praktikum szempontjából? Ne mondj le egyikről sem! Variáld őket kedvedre!

Tájékozódj az új technikákról!

A fejlesztések soha nem állnak le! Az idő múlásával egyre komfortosabb és változatosabb megoldásokon dolgozunk. Haladj a korral és ne félj váltani, ha új lehetőségeket találsz!